By
Viki Tiamat
and if the package is small, it better be coated in chocolate and on a stick
This is the story of cake evolution or revolution really
As you may know, I like being different
Not scared to draw outside the lines...Cause drawing outside the lines is the new BLACK
This post will be dedicated to the new black in party desserts -the cakepops
So I was asked to make a cake for Sierra's fake birthday party at the school...
I made my lovely marble cake ,but it wasn't happy...it was sad even...boring.
So I promised her an upgrade which I spent about two hours making and in the end ,the makeover has been announced as a huge success- the cake turned into 28 CAKEPOPS
So I promised her an upgrade which I spent about two hours making and in the end ,the makeover has been announced as a huge success- the cake turned into 28 CAKEPOPS
Noted a huge excitement for them at the teacher's lounge
Here is the How to
What you'll need:
- Cake
- Frosting
- Candy sticks
- Chocolate- white/milk/bitter
- Vegetable oil
- Lots of patience
We start as you may have understood already , by baking a cake -any cake will do |
And now go really wild and make it into crumbs |
הקרם שלי הוא מרנג איטלקי בטעם תפוז The frosting I used was Italian Meringue Buttercream |
When your mixture is done ,roll small 1" ( approx. 20 grams) cake balls from itWhen all the cake balls are ready, put them for half an hour to chill in the freezer |
Meanwhile melt a chocolate of your choice . Take your cake balls out of the freezer. Deep the candy stick about 1 1/2 cm deep into the melted chocolate and immediately stick it into the cake ball .
Bring the ready cake balls back to fridge for additional chilling -it's important for the balls to be well chilled prior the final coating
Add veggie oil to the melted chocolate -the rule of thumb would be to add 1 TB oil for each 100 grams of melted chocolate . Mix the oil well into the chocolate mixture and let it come to room temperature
Transfer the melted chocolate mixture into a tall narrow vasele. Take out the now well cooled cake balls from the fridge and dip each in the chocolate .
It's VERY important NOT to roll the cakepop inside the chocolate mixture, but rather quickly dip , pull up and twist the cake pop above the chocolate , letting the chocolate coating coat the cakepop while dripping back in
Bon Appetit
רוב הדברים הטובים באים באריזות קטנות....
ואם כבר באריזות קטנות, אז עדיף שכבר יהיו מצופים בשוקולד ועל מקל...
זהו סיפורה של אבולוציית העוגה או בעצם רבולוצייה
כידוע לכם, אני אוהבת להיות שונה.
לא מפחדת לצאת מדי פעם מהקווים ...כי לצאת מהקווים זה השחור החדש
הפוסט הזה יוקדש הפעם לקינוח שונה ...לא חדש ,כבר ראינו כמותו ברחבי ישראל ...זהו קינוח שהוא אחד הפפולרים מבין הקינוחים במסיבות ברחבי אר"הב- הקייקפופ
אז התבקשתי להכין עוגה למסיבת יום הולדת "בכאילו" של הגדולה שלי בבית הספר
הכנתי עוגת שיש.הסתכלתי עליה והיא פשוט לא דיברה עלי...היתה משועממם משהו ...עצובה. אז הבטחתי לה שידרוג משמעותי במראה וכך תוך שעתיים בערך היא קיבלה אחלה מייקאובר והפכה ל-28 קייקפופס -עוגה ,שהפכה לסוכרייות
נרשמה התלהבות מטורפת בחדר המורים
לפניכם שלבי ההכנה
: מה תצטרכו
עוגה*
קרם*
מקלות של סוכריות*
שוקולד לבן /חלב/מריר*
שמן צמחי*
הרבה סבלנות *
מתחילים כפי שהבנתם מאפיית העוגה- כל עוגה תתאים
תמונות לא פשוטות, אני יודעת חחח-עליכם לפרק את העוגה לחתיכות קטנות
ועכשיו ממש תתפרעו ופוררו אותה לפירורים
קחו כף של הקרם שלכם וערבבו לתוך עיסת הפירורים. אם העיסה ממשיכה להיות פירורית ולא מתגבשת לידי מסה אחידה, הוסיפו עוד כף וכך תמשיכו עד אשר תהיה בידכם עיסה שניתן לגלגל לכדור
כשהעיסה מוכנה, כדררו ממנה כדורים בקוטר לא יותר גדול מ-2.5 ס"מ כ-20 גרם
!אל תנסו לעשות כדורים יותר גדולים - זכרו, מסה כבדה לא תחזיק על המקל סוכריה
כשכל הכדורים מוכנים, הכניסו אותם לפריזר לכחצי שעה
בנתיים המיסו שוקולד לבחירתכם. הוציאו את הכדורים מההקפאה ,טבלו מקל לאורך כ-1.5 ס"מ בתוך השוקולד המומס ומייד הכניסו את המקל לתוך כדור העוגה והחזירו לצינון -חשוב מאוד שהכדורים יהיו קרים מאוד לפני הציפוי
הוסיפו שמן צמחי לתוך השוקולד המומס -הכלל יהיה שעל כל 100 גרם שוקולד מומס, יש להוסיף כף אחת של שמן צמחי
ערבבו את השמן הצמחי היטב פנימה והביאו את התערובת לטמפרטורת החדר
העבירו את תערובת השוקולד לתוך כלי צר ועמוק . הוציאו את כדורי העוגה הצוננים מהמקרר וטבלו כל כדור בתוך השוקולד המומס . חשוב מאוד , אל תסובבו את הכדור בתוך השוקולד אלא טבלו, שלפו את הכדור הטבול מהתערובת ואז
סובבו את המקל בזווית מעל תערובת השוקולד כדי לתת לעודפי השוקולד לגלוש על הכדור חזרה לכלי
בשל הבדלי הטמפרטורה בין השוקולד לעוגה הקרה, הציפוי יתגבש כמעט מיד, אז עבדו בזריזות
סובבו את המקל בזווית מעל תערובת השוקולד כדי לתת לעודפי השוקולד לגלוש על הכדור חזרה לכלי
בשל הבדלי הטמפרטורה בין השוקולד לעוגה הקרה, הציפוי יתגבש כמעט מיד, אז עבדו בזריזות
בתאבון
גילוי נאות- הקינוח המדליק הזה פחות מוצלח לאקלים הישראלי - כל כך חם פה שהשוקולד פשוט נמס מעל הכדורים מה שגורם לסוכריה לצנוח מהמקל...קרי, הרס הלוק המדליק של הקינוח
!!!מצאתי שני דרכים להתגבר על הבעיה
או
לעשות את הקינוח רק בחורף כשהשוקולד נשאר מאובן מקור כמונו בדיוק
או
!!!לשמור את הכדורים בהקפאה
אני מעדיפה לשמור את הסוכריות עוגה בהקפאה ולהגיש אותם ישר מהפריזר
היתרון בשיטה הוא שהקינוח יוצא מעולה להגשה בימי הקיץ החמים-הוא קריר ונעים ובזכות כמות השומן בעוגה והקרם, התערובת אינה קופאת בפנים ונשארת לחה ונעימה לביס- ממש סוג של עוגהלידה על מקל
החיסרון הוא, שהסוכריות עוגה חוטפות שוק מאסיבי כשהן יוצאות מהמקפיא לעבר החום הארצישראלי וגם הפעם, כמונו בדיוק, מייד מתחילות להזיע ...הטעם כמובן לא נפגע
No comments:
Post a Comment